Gå til indhold

Opdatering fra sygehusledelsen - nr. 6, 2025

Sygehusledelsen har denne gang blandt andet fokus på forskning, uddannelse og samarbejde på SUH.

Kære medarbejder på SUH

Sjællands Universitetshospital er et stærkt forskningshospital – på alle planer. Hos os tager vi forskningen ud af sit lukkede rum og giver den plads til at folde sig ud i mødet med patienterne, i samarbejdet mellem faggrupper og i nysgerrigheden, der opstår, når vi undrer os over det, vi ser i hverdagen. Det er netop denne tilgang, der gør vores forskningsmiljø stærkt – og meningsfuldt.

Når vi deltager på Folkemødet med projekter som SmartClinic og Bridging Safe Elderly Care, handler det ikke kun om at vise flaget. Det handler om at tage ansvar. Vi stiller os frem og fortæller, hvordan vi arbejder med digital behandling, forebyggelse og patientsikkerhed – og vi lytter, når borgere og samarbejdspartnere udfordrer os. Det er sådan, vi bliver klogere sammen.

Forskning er også at tage et ungt menneskes hånd, når de står midt i overgangen fra børne- til voksenbehandling. I CAT-projektet følger vi unge med kronisk sygdom og udvikler nye måder at støtte dem på – ikke bare med medicin, men med relationer og forståelse. Det er forskning, der forandrer liv.

Eller når kliniske farmakologer og jordemødre mødes i Familieambulatoriet for at drøfte komplekse graviditetsforløb. Her bringer vi specialiseret viden helt tæt på virkeligheden – og skaber tryghed for gravide, der ellers risikerer at falde mellem systemets sprækker. Det er forskning, der gør en forskel, før barnet overhovedet er født.

Vi ser det også i vores egen forbedringsuddannelse, hvor medarbejdere som Hristo, Sara, Birthe, Nana og Gina omsætter deres undren til konkrete forbedringer. Hvorfor har for tidligt fødte børn lav temperatur ved indlæggelse? Hvordan styrker vi tværfaglig stuegang? Når vi stiller de spørgsmål – og handler på dem – er det en måde at få aktiveret den viden, vi har, både fra praksis og fra forskning, til at skabe forbedringer i hverdagen. Lavpraktisk, men livsvigtig.

Og når vi med DaRCLEC-projektet udvikler nye modeller for behandling af kræftsenfølger, er det med ambitionen om at sikre, at ingen patient står alene med de symptomer, de oplever. Vi bygger bro mellem sektorer, så hjælpen når frem – uanset hvor man bor, eller hvem man møder først i systemet.

Fælles for disse eksempler er, at de udspringer af en stærk kultur: En kultur, hvor vi deler viden, hvor vi dyrker fagligheden, og hvor vi hele tiden spørger: Hvordan kan vi gøre det bedre?

Det er dét, der gør SUH til et stærkt universitetshospital. Ikke kun fordi vi forsker og uddanner os – men fordi vi gør det med hjertet, med hinanden og med patienterne i centrum.

Læs også 5 skarpe om den nye sterilcentral, hvor vicedirektør Trine Alstrup giver en status på flytteprocessen og fortæller om, hvordan medarbejdere på tværs af specialer og afdelinger bruger deres unikke viden i fællesskab til at sikre en tryg og velforberedt flytning til den nye sterilcentral.

Tak for jeres indsats. Tak for jeres nysgerrighed. Og tak, fordi I hver dag er med til at gøre vores viden levende.

Med ønsket om en god sommer

Sygehusledelsen på SUH

Helle Gaub, Morten Ziebell, Peder Fabricius, Susanne Friis, Trine Alstrup og Ricco Dyhr

Projekt- og vicedirektør Helle Gaub
Projekt- og vicedirektør Helle Gaub