Gå til indhold

Sengebygning færdig før tid

Bygningen til bl.a. børneafdeling, kræft- og hjertebehandling åbner et år tidligere end forventet.
Sjællands Universitetshospital: De sidste tre sengebygninger i byggeprojektet er markeret på kortet, hvor B2 fremrykkes og åbner året før de øvrige to. B6 og B8 afleveres i 2026. Den første sengebygning, R-fløjen, åbnede i 2023.

Et konstruktivt samarbejde med totalentreprenøren KHPT og Projekt Universitetshospital Køge betyder, at en af de sidste tre sengebygninger kan gøres færdig allerede i 2025.

Det er et år tidligere end planlagt og betyder, at hospitalet kan åbne dørene for de første patienter allerede i 2026, samtidig med at de sidste to bygninger, B6 og B8, bliver afleveret og klargjorte.

- At byggeriet bliver færdigt før tid, er en rigtig god nyhed for borgerne i Region Sjælland. Det betyder, at vi tidligere end planlagt kan tilbyde behandling i helt nye rammer, og det kan vi godt være stolte af, siger Anne Møller Ronex, formand for sygehusudvalget.

En fordel for både patienter og hospital

At dele afleveringen op i to etaper kommer både hospital og patienter til gode.

- Det er en kæmpe fordel, at vi får den ene af de tre bygninger tidligere, siger projektdirektør Helle Gaub og uddyber:

- Erfaringsmæssigt ved vi, at det er en kompliceret opgave at overtage en bygning, tjekke for småmangler, flytte patienter og komme i fuld drift.

Og nu vi får mulighed for at overtage en bygning før tid, er det bare med at komme ud over stepperne og gøre den indflytningsklar, parallelt med at de to øvrige bygninger bygges færdigt. Det skaber mere ro både for os og medarbejderne, der skal have mulighed for at lære de nye faciliteter at kende.

FAKTA

TIDSPLAN: I 2026 er de sidste sengebygninger færdige og afleveret til bygherre. B2 afleveres september 2025 men modtager først patienter i 2026. Det skyldes bl.a. strålekanoner skal installeres og kalibreres i op til ni måneder, før de er funktionsdygtige.

OMKOSTNINGER: For at bygning B2 kan fungere selvstændigt kræver det midlertidige tekniske foranstaltninger, indtil de to sidste bygninger står færdige og kan sammenkobles. Omkostningerne finansieres med 12 mio. kr. fra projektets reservepulje (puljen afsat til uforudsete udgifter). Økonomien til byggeprojekt og driftsøkonomien til hospitalet er to forskellige kasser, der ikke lovligt kan sammenblandes.

AREAL: det samlede areal for de tre resterende sengebygninger er ca. 90.000 m2, heraf udgør B2 ca. 25.000 m2.

ØKONOMI: Den samlede totalramme for kvalitetsfondsprojektet er 5,5 mia.kr. (nutidspenge), heraf udgør B2 ca. 400 mio.kr.

BYGHERRE: Projekt Universitetshospital Køge er bygherre på fremtidens Sjællands Universitetshospital.

ÅBENT HOSPITAL: søndag den 1. september kl. 10-13 kan interesserede borgere kigge forbi byggepladsen på Sjællands Universitetshospital, Køge og få en rundvisning og høre mere om byggeprojektet. Arrangementet annonceres i lokalavisen og på vores Facebookside.

SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL: Som Danmarks yngste universitetshospital søger vi at omdefinere tilgangen til, hvordan sundhedsfaglige ydelser leveres i regionen. Vi stræber efter at sikre lige sundhedstilbud for alle. Med øget fokus på uddannelse, forskning og innovation arbejder vi ud fra tankesættet om at bygge bro over afstande, etablere tværfaglige fællesskaber og bringe specialiseret behandling tættere på borgerne.